Skip to content

Resurse utile: “UN and SDGs: A Handbook for Youth”

April 3, 2017
poza buna onu

Sursă foto: UN.org

Manualul pentru tineri „UN and SDGs” explorează – așa cum este sugerat și în titlu – cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ( #ODD) dintr-o perspectivă nouă, cea a tânărului din ziua de azi, ce este interesat și mereu la curent de ceea ce se întâmplă la nivel global și care își dorește să afle cum ar putea acționa pentru a aduce schimbări pozitive.

Având drept principală referință Agenda 2030, Manualul își propune să promoveze principiile dezvoltării durabile printre tinerii din ziua de azi, punând la dispoziție o platformă accesibilă pentru discuții și stabilind condițiile benefice pentru dezvoltarea și consolidarea unui grad mai ridicat de implicare civică activă.

Documentul este rezultatul direct al tinerilor implicați în programul de internship derulat de către Comisia Economică și Socială ONU pentru Asia și Pacific (ESCAP – UN Economic and Social Commission for Asia and Pacific) și este structurat pe baza a trei capitole. Primul capitol reprezintă o introducere a conceptului de dezvoltare durabilă și a tranziției de la Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului ( #MDGs) la noile #ODD-uri, într-o manieră cât mai creativă și ușor de parcurs. Al doilea capitol îi învață pe tineri cum pot deveni direct agenți ai schimbării, pe când în ultimul capitol este prezentat sistemul ONU și celelalte agenții și comisii ale sale, printre care și ESCAP și rolul acestuia în implementarea cu succes a ODD-urilor.

Ne-am gândit că ți-ar prinde și ție bine un astfel de manual, așa că aruncă-ți un ochi peste el aici.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: