Skip to content

Întâlnirea Anuală a Forumului Economic Mondial: Contribuind la implementarea Agendei 2030

February 7, 2017
opening_of_the_wef2017_cru-s-_embassy_bern_eric_bridiers

Sursă foto: AdAge.com

Între 17 și 20 ianuarie 2017, aproximativ 3000 de participanți veniți din peste 100 de țări s-au reunit din nou la Davos-Kloster, în Elveția, în cadrul Întâlnirii Anuale a Forumului Economic Mondial (World Economic Forum).

Întâlnirea de anul acesta s-a concentrat pe tema leadership-ului responsabil, în raport cu noul context politic internațional, însă pentru prima oară în cadrul Forumului, o foarte mare atenție a fost acordată schimbărilor climatice și energiei regenerabile, dar și progreselor tehnologice și efectelor globalizării.

Asumându-și angajamentele privind adoptarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ONU, liderii lumii au convenit asupra promovării reciclării și descurajării despăduririlor (ODD 13 & 15), în timp ce noi parteneriate privind protejarea oceanelor și a resurselor marine (ODD 14) au fost încheiate. Ocrotirea și promovarea sănătății (ODD 3) a fost de asemenea o temă importantă pe agenda evenimentului, formându-se astfel Coaliția pentru inovații în cazul epidemiilor, iar pași majori au fost făcuți către formarea de noi colaborări în ceea ce privește asigurarea disponibilității apei potabile la nivel mondial (ODD 6).

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: