Skip to content

Implică-te și tu! Resurse utile pentru tinerii interesați de voluntariatul internațional

August 23, 2016
219a69dd440e077d6621521929dae971

Sursa foto: Heart Research

Săptămâna trecută, pe 19 august, întregul mapamond a celebrat Ziua Mondială a Ajutorului Umanitar, în semn de recunoștință pentru cei care își pun viața în pericol pentru a-i ajuta pe alții în nevoie.

Însă cu toții putem ajuta lumea să devină un loc mai bun! Chiar și tu, da, chiar tu poți face asta! Implică-te într-un program de voluntariat internațional, în cadrul căruia ai oportunitatea de a călători, de a cunoaște oameni noi, de a lua parte la experiențe nemaipomenite și mai presus de toate – de a contribui la dezvoltarea comunităților și la intrajutorarea oamenilor!

Voluntariatul internațional nu diferă cu mult față de cel obișnuit. În ambele tipuri de voluntariat, la baza acestora stă dorința ta de implicare. Însă în cazul voluntariatului internațional, esti trimis într-o comunitate de cele mai multe ori restransă, din cadrul unei țări în curs de dezvoltare. Obișnuiește-te însă încă de la început cu gândul că misiunea ta nu are caracter turistic – nu vei avea prea mult timp la dispoziție pentru poze sau excursii, cum ai avea parte în cadrul unui program de volunturism –  ci te vei duce direct “pe teren”, unde oamenii  chiar vor avea nevoie de ajutorul tău. Perioada diferă desigur în funcție de programul ales, însă indiferent de acestea, costurile de transport, masă și cazare sunt asigurate de către organizația aleasă.

Noi, cei de la Fii Cetățean Global (Federația Organziațiilor Neguvernmentale pentru Dezvotare din România – FOND) am încercat să adunăm pentru tine într-un singur loc cele mai importante organizații și inițiative internaționale ce sprijină și derulează activități de voluntariat internațional.

Le poți găsi pe toate aici.

Dacă tot nu am reușit să te convingem sau dacă tot nu îți surâde ideea de a pleca pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă, îți recomandăm o alternativă mult mai accesibilă: voluntariatul online.

UntitleddddAtribuțiile tale ca e-voluntar pot include: crearea de site-uri web, realizare de traduceri, administrare a paginilor media, elaboarare a bazelor de date si editoriale si asa mai departe.

Una dintre cele mai extinse și cele mai populare platforme online este United Nations Online Volunteering, unde poți lua legătura cu mai multe agenții ONU, dar și alte organizații neguvernamentale din întreaga lume, care recrutează voluntari la distanță pentru diferite proiecte organizate în contextul noilor Obiective de Dezvoltare Durabilă.

În final, orice ai alege, fie ca este vorba despre un program de voluntariat de 6 luni în Africa sau o colaborare online de 3 luni, noi te încurajăm să te pregătești pentru o experiență de neuitat, ce sigur va schimba atât viața ta, cât și a celor din jurul tău!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: