Skip to content

Oportunități pentru tineri: Concursuri internaționale pentru tinerii activi în combaterea schimbărilor climatice/ ODD 13

August 11, 2016

Tinerii au acum ocazia să își aducă propria contribuție în procesul de construire a unei lumi mai informate și a unui viitor mai sustenabil.

Secretariatul ONU pentru Schimbări Climatice (UN Climate Change Secretariat) organizează, în contextul Convenţiei-cadru ONU asupra Schimbărilor Climatice (UNFCCC) și în parteneriat cu Televiziunea pentru Mediul Încojurător (Television for the Environment – tve) a Doua Competiție Video Anuală de Tineret pe Schimbări Climatice (The Second Annual Global Youth Video Competition on Climate Change).

Dacă ai între 18 și 30 de ani și ai o mulțime de idei creative, alătură-te competiției ONU de creștere a conștientizării la nivel mondial a problemelor legate de mediu.  Tot ce trebuie să faci e să realizezi un material video de maximum 3 minute în care să prezinți o idee, o poveste sau o activitate legată de combaterea schimbărilor climatice.

Cele mai bune materiale video vor fi premiate în cadrul Conferinței ONU privind Schimbările Climatice, ce va fi organizată la Marrakech, în Maroc, între 7 și 18 Noiembrie 2016, iar realizatorii acestora vor deveni reporteri de tineret în echipa de știri UNFCCC.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor pentru a Doua Competiție Video Anuală de Tineret pe Schimbări Climatice este 30 august 2016.

Mai multe informații despre competiție pot fi găsite la următoarea adresă: http://unfccc.int/cooperation_and_support/education_and_outreach/youth/items/9505.php .

ecoschools_icons_pathways_climate1

Sursa foto: Earth Care

Un alt concurs video pe tema schimbărilor climatice este derulat concomitent de către Connect4Climate, ca inițiativă a Băncii Mondiale, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 – 25 ani. Cei mai buni aplicanți vor câștiga o vizită în cadrul Conferinței ONU privind Schimbările Climatice de la Marrakech, dar și alte premii în bani.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiior pentru competiția video Connect4Climate este 15 septembrie 2016.

Pentru mai multe detalii legate de competiția Connect4Climate, vă rugăm să accesați următoarea adresă: https://connect4climate.org/Film4Climate-Global-Video-Competition-open .

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: