Skip to content

2015 este Anul European pentru Dezvoltare

January 28, 2015

2015 reprezinta ultimul an pentru indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului pe care si Romania le-a asumat in anul 2000 prin Semnarea Declaratiei Mileniului. Anul European pentru Dezvoltare constituie astfel o buna ocazie pentru a aduce in prim-plan domeniul cooperarii pentru dezvoltare internationala si importanta sa pentru vietile milioanelor de persoane la nivel global care traiesc in saracie extrema, dar si pentru a atrage sprijinul decidentilor si a publicului larg in acest demers.

Obiectivele acestui an, formulate de Comisia Europeana includ:

informarea cetatenilor UE cu privire la cooperarea pentru dezvoltare si rolul acesteia si a statelor membre in sprijinirea tarilor in curs de dezvoltare
stimularea interesului cetatenilor fata de cooperarea pentru dezvoltare si intelegerea faptului ca traim intr-o lume globala, inter-dependenta, unde ceea ce se intampla intr-o tara are efecte si in alte tari.

FOND saluta aceasta initiativa europeana si pe parcursul anului va promova activitatile membrilor desfasurate in acest context, precum si rolul si potentialul Romaniei de donator international.

Fiecare luna va avea o tematica speciala astfel: Ianuarie – Europa in Lume, Februarie-Educatie, Martie-Femei si Fete, Aprilie-Sanatate, Mai-Pace si Securitate, Iunie-Crestere Durabila, Locuri de Munca Decente, Iulie-Copii si Tineri, August-Asistenta Umanitara, Septembrie – Demografie si Migratie, Octombrie-Securitatea Alimentara, Noiembrie-Dezvoltare Sustenabila, Decembrie – Drepturile Omului si Guvernare.

EYD site

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: