Skip to content

Competiție de filme scurte dedicate alegerilor pentru Parlamentul European – “Românii votează pentru Europa!” / DL: 25 aprilie 2014

April 15, 2014

Fundația pentru o societate deschisă lansează o campanie de mobilizare prin intermediul filmelor scurte, cu ocazia alegerilor europarlamentare, ce vor avea loc anul acesta pe 25 mai. Inițiativa, intitulată „Românii votează pentru Europa !”, are scopul de a promova participarea la vot la alegerile europarlamentare, considerând că votul este un drept ce trebuie exercitat de un număr cât mai mare de cetățeni.

Toate persoanele interesate sunt rugate să trimită un film scurt (maxim 2 minute) până cel mai târziu pe 25 aprilie 2014. La campanie pot participa toate persoanele, cetățeni români, care au cel puțin 16 ani împliniți.

Filmele vor fi aduse personal sau trimise pe adresa: str. Căderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, 010613, București, cu mențiunea ”pentru competiția Românii Votează pentru Europa!”. Pentru fiecare film înscris în concurs, autorul trebuie să trimită următoarele informații sau documente:

  • CD/DVD cu materialul video într-un format acceptat de Youtube/Vimeo. Recomandăm ca filmele să fie optimizate pentru platformele Youtube/Vimeo.
  • Declarație pe propria răspundere cu privire la asumarea originalității conținutului, la deținerea drepturilor de autor pentru toate componentele filmului și la respectarea dreptului la viață privată a personajelor, dacă este cazul. Declarația trebuie să specifice faptul că autorul acceptă marcarea filmului cu elementele de identificare vizuală ale campaniei (logo, text) și publicare sub licență deschisă CC-BY-NC-SA (modelul se descarcă de mai jos).
  • O scurta biografie a realizatorului (maxim 150 cuvinte) și datele de contact ale acestuia (telefon și e-mail).

Juriul va fi format din profesioniști din domeniu și/sau activiști din societatea civilă. Componența juriului va fi anunțată după expirarea termenului pentru aplicații. Juriul va puncta originalitatea, impactul mesajului și realizarea. 

Cele mai inspirate filme scurte vor fi premiate astfel : 

1. Cel mai convingător mesaj adresat românilor din țară: $1.200

2. Cel mai convingător mesaj adresat românilor din străinătate: $1.200

3-4. Două mențiuni, indiferent de tipul de mesaj: $600 fiecare.

Mai multe detalii legate de campanie și condițiile de participare, puteți găsi aici.  

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: