Skip to content

OSCE/ODIHR organizeaza Youth Forum intre 16-17 iunie 2014, Varsovia / Termen limita pentru depunerea aplicatiilor: 12 mai 2014

April 14, 2014

Oficiul OSCE pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului organizeaza Youth Forum, un eveniment ce se desfasoara pe parcursul a doua zile, intre 16-17 iunie 2014, in Varsovia.

Youth Forum va aduce impreuna 35 de tineri lideri, cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani, din sud-estul, centrul si vestul Europei, precum si din Canada si Statele Unite pentru a discuta despre provocarile existente pentru participarea politica a tinerilor in secolul XXI si modalitati prin care acestea pot fi depasite. Rezultatul Forumului va fi un set de recomandari cu privire la modul in care OSCE si institutiile sale pot asista mai bine statele participante pentru a-si indeplini angajamentele si obligatiile referitoare la includerea tinerilor in procesul democratic.

Youth Forum se adreseaza tinerilor lideri, care reprezinta urmatoarele categorii:

  1. Voice: Aceasta categorie se refera la modalitatile informale de participare politica si se concentreaza pe activismul online. Candidatii ideali includ reprezentanti ai grupurilor social media si bloggeri.
  2. Influence: Aceasta categorie se refera la modalitatile semi-formale de participarea politica si se focuseaza reprezentanti ai  organizatilor societatii civile active in advocacy si lobby pentru schimbari politice.
  3. Governance: Aceasta categorie se refera la mecanisme formale de participare politica, precum partide politice, institutii publice etc. Candidatii ideali in acest caz sunt tinerii politicileni, membri ai parlamentelor, reprezentati in structuri guvernamentale, consilieri locale, consilieri politici etc.

Costurile legate de cazarea si transportul la eveniment vor fi acorperite de OSCE/ODIHR.

Pentru a aplica este necesara trimiterea formularului de aplicatie, impreune cu un CV la adresa de e-mail: youth@odihr.pl, pana cel tarziu 12 mai 2014. 

Mai multe detalii legate de eveniment si procedura de aplicare, gasiti aici.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: