Skip to content

FOND oferă jurnaliștilor oportunitatea de a face o vizita de studiu într-un stat aflat în curs de dezvoltare! / Termen limită pentru trimiterea aplicațiilor: 18 aprilie 2014

April 10, 2014

Federația ONG pentru Dezvoltare – FOND România susține realizarea unor vizite de studiu pentru jurnaliști într-unul dintre statele aflate în curs de dezvoltare, în special statele prioritare pentru politica de cooperare pentru dezvoltare a României (Vecinătatea Estică și statele MENA). Vizita va dura între 5-10 zile și are drept obiectiv acoperirea un subiect legat de coerența politicilor pentru dezvoltare (PCD), care va fi ulterior difuzat sau publicat în presă / radio / televiziune.

Această vizită de studiu oferă jurnaliștilor oportunitatea de:

  • A-și îmbogăți experiența de teren;
  • A lua contact cu un context cultural diferit;
  • A face o legătură între politicile naționale și politica de cooperare pentru dezvoltare;
  • A explora un domeniu relativ nou care le va da un avantaj competitiv;
  • A stabili contacte cu organizații locale/jurnaliști/alți stakeholderi care pot fi folosite pe viitor.

Ce este PCD? Obiectivele de dezvoltare stabilite de politica de cooperare pentru dezvoltare a unui stat donator nu sunt susținute întotdeauna și de celelalte politici naționale (agricultură, migrație, educație, finanțe, comerț, mediu etc). Din contră, uneori politicile naționale din aceste domenii împiedică dezvoltarea internațională prin incoerențele pe care le crează. Prin urmare, prin coerența politicilor pentru dezvoltare se urmărește promovarea unei coerențe generale a tuturor politicilor care au efecte și impact asupra statelor aflate în curs de dezvoltare.

Cum poți să aplici? Candidații interesați pot trimite un CV împreună cu o scrisoare de motivație și 2 exemple relevante de articole scrise de aceștia care îi recomandă pentru vizita de studiu la adresa de e-mail: office@fondromania.org până pe 18 aprilie 2014, ora 17:00, ora României. Candidații selectați pentru interviu vor fi anunțați până la data de 25 aprilie 2014.

Pentru mai multe detalii despre vizita de studiu, criteriile de eligibilitate și selecție, condiții de acordare a sprijinului consultați Termenii de referință din anexă, disponibili aici

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: