Skip to content

FOND lansează proiectul Consolidarea Capacității FOND și a Organizațiilor Membre în Domeniul Cooperării pentru Dezvoltare în România

March 25, 2014

Proiect finanţat prin granturile SEE, 2009 –2014, în cadrul programului Fondului ONG în România
Subcomponenta 5.1 – Sprijin pentru coaliții și rețele la nivel regional și național și pentru think tank-uri
Durata proiectului : 26 luni (martie 2014-aprilie 2016
Bugetul proiectului : 122.905,66 Euro (co-finanţare 24850,6 Euro)

Proiectul „Consolidarea Capacității FOND și a Organizațiilor Membre în Domeniul Cooperării pentru Dezvoltare în România”este implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND şi îşi propune consolidarea capacităţii interne a Federaţiei pentru a răspunde mai bine nevoilor membrilor în realizarea obiectivelor lor în domeniul cooperare pentru dezvoltare, pentru a implementa iniţiative de monitorizare şi formulare de politici publice în domeniu prin întărirea capacităţii de advocacy FOND.
Proiectul răspunde nevoilor FOND în ceea ce priveşte consolidarea capacităţii instituţionale, urmărind de asemenea dezvoltarea relaţiilor cu principalii factori de interes, incluşi în grupul ţintă – ONG în afara membrilor Federaţiei, Ministerul Afacerilor Externe, ministerele de linie, Parlament, europarlamentari români, autorităţi locale, mediul privat, mediul academic şi mass-media.
Lansarea oficială a proiectului va avea loc în cadrul celei de-a IX-a Adunare Generală FOND ce se desfăşoară în Bucureşti în perioada 27-28 martie a.c. şi unde vor participa, alături de membri Federaţiei, reprezentanţi ai societăţii civile interesate de domeniul cooperare pentru dezvoltare, ai Ministerelor din România.
Principalele activităţi derulate pe parcursul proiectului vor consta în organizarea sesiunilor de formare şi informare pentru membri, realizarea de rapoarte de cercetare şi analiză în domeniu, activităţi de promovare ale proiectului.

 

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND este o structură unică ce cuprinde 35 de ONG din România ce activează în domeniul cooperării pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară, un domeniu important pentru România în contextul rolului de donator asumat odată cu aderarea la Uniunea Europeană, ce corespunde politicii de cooperare pentru dezvoltare (AOD).

Misiunea FOND este de a contribui la dezvoltarea şi implementarea unei politici coerente şi eficiente a României în domeniul cooperării pentru dezvoltare internaţională şi ajutorului umanitar, de a creşte capacitatea organizaţiilor membre de a educa publicul larg cu privire la cooperarea pentru dezvoltare internaţională, prin implementarea de proiecte şi programe specifice, networking, instruire, cercetare, dezvoltare de politici publice şi activităţi de advocacy.

Pentru informaţii suplimentare:Image
Persoana de contact – Adriana Zaharia, telefon: 0747798582, e-mail: adriana.zaharia@fondromania.org, http://www.fondromania.org.

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: