Skip to content

Oportunitati de voluntariat international in India / Deadline: 14 octombrie 2013

October 2, 2013

Patru oportunitati de voluntariat pentru specialisti cu experienta si interes pentru domeniul asistentei umanitare sunt disponibile in cadrul unui proiect derulat de VSO International in parteneriat cu VSO Olanda si Pro Vobis Romania, cofinantat de Uniunea Europeana in calitate de pilot in sprijinul initiativei “EU Aid Volunteers”, avand ca scop imbunatatirea capacitatii de planificare a organismelor nationale si a comunitatilor pentru rezilienta in fata dezastrelor, in tari in curs de dezvoltare.

 Cele patru roluri de voluntari sunt: 

  • Consultant dezvoltare capacitate, in India

Un plasament de 9 luni in cadrul organizatiei Pravah, cu scopul de a intari capacitatea personalului, a partenerilor organizatiei si a comunitatii pe care o deserveste de a dezvolta programe in domeniul rezilientei fata de dezastre. 

  • Consultant monitorizare, evaluare si invatare, in India

Un plasament de 9 luni in cadrul Oxfam India, cu scopul de a oferi sprijin in domeniul monitorizarii, evaluarii si invatarii pentru programele de reducere a riscului de dezastre. 

  • Consultant crestere rezilienta fata de dezastre, in India

Un plasament de 9 luni in cadrul Morigaon Mahila Mehfil, axat pe dezvoltarea programelor de crestere a rezilientei comunitatilor din India (Assam) si dezvoltarea unor strategii si modele inovative. 

  • Consultant sanatate publica, in India

Un plasament de 9 luni in cadrul organizatiei NEADS, in cadrul programului WASH al Oxfam India, cu scopul de a oferi asistenta personalului si partenerilor organizatiei pentru implementarea si monitorizarea interventiilor din domeniul sanatatii publice.  

 VSO are peste 50 de ani de experienta in recrutarea, instruirea si plasarea voluntarilor in tari in curs de dezvoltare. Toate detaliile despre plasamente, sprijinul acordat si procedura de aplicare si de selectie a voluntarilor este disponibila pe pagina VSO UK:

http://www.vso.org.uk/search?search_api_views_fulltext=european+union+india 

 VSO cere voluntarilor sai un angajament cu o durata de 9 luni, pentru a asigura o contributie sustenabila la obiectivele de dezvoltare propuse. In schimb, VSO ofera sprijin financiar, personal si profesional. Voluntarii beneficiaza de instruire inaintea stagiului de voluntariat, iar sprijinul financiar acordat include o alocatie de trai, zboruri internationale dus-intors, cazare si asigurare. La intoarcerea in tara, VSO ajuta voluntarii cu reacomodarea, multi dintre acestia ramanand implicati alaturi de VSO mult timp dupa intoarcerea acasa.  

Termenul final de aplicare este 14 oct. 2013, cu plecarea planificata la inceputul anului viitor. Plasamentele sunt deschise doar cetatenilor europeni. 

Un numar de alte 3 plasamente de scurta durata (3 luni) in domeniul monitorizorii si evaluarii vor fi afisate in curand pe site-ul VSO.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: