Skip to content

Prima runda pilot a Fondului de Mobilitate pentru Experti din Romania si Republica Moldova a fost prelungita pana in decembrie 2013

September 23, 2013

Federatia ONG pentru Dezvoltare – FOND in parteneriat cu Ministerul roman al Afacerilor Externe- MAE a prelungit prima etapa pilot a Fondului de Mobilitate pentru Experti din Romania – Republica Moldova, pana in luna decembrie 2013 (in limita fondurilor disponibile). Aceasta este sustinuta financiar de catre MAE din bugetul de asistenta pentru dezvoltare si isi propune sa faciliteze mobilitatea expertilor din sectorul neguvernamental din cele doua tari si transferul de expertiza transfrontaliera.

Prima runda pilot a fost lansata pe 15 martie 2013 si este deschisa pentru expertii din Romania si Republica Moldova (inclusiv din regiunea transnistreana).

Vor fi sustinute actiuni care raspund prioritatilor strategice ale Romaniei in materie de asistenta pentru dezvoltare – activitati din sfera tranzitiei spre democratie si reconstructia statului, guvernanta democratica, reforma administrativa, sprijin pentru societatea civila, mass-media, rezolvarea conflictelor, mediu, educatie, sanatate.

Fondul de Mobilitate reprezinta o actiune de follow-up a celei de-a doua editii a Forumului ONG Romania – Republica Moldova (mai 2011) cand a fost evidentiata nevoia crearii acestuia pentru a sprijini transferul de cunostinte si expertiza intre reprezentanti ai societatii civile din cele doua tari.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati documentele de mai jos si pagina web a FOND – www.fondromania.org

 

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: