Skip to content

Tabara nationala de vara din Romania pe tematica Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, 23-28 iulie a.c

July 23, 2012
Asociatia „Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila– Agenda 21” anunta „TABARA NATIONALA DE VARA DIN ROMANIA”. Aceasta se va desfasura in perioada 23-28 iulie 2012, in localitatea Izvorul Muresului si urmareste cooperarea dintre profesorii si elevii romani si bulgari in vederea intelegerii problemelor globale si a realizarii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.
Evenimentul este organizat in cadrul proiectului international„Realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. Implicarea elevilor si a cadrelor didactice din licee in programe si proiecte de educatie pentru dezvoltare”, care se desfasoara pe o perioada de 30 de luni, din decembrie 2010 pana in iunie 2013 si urmareste implicarea tinerilor si a profesorilor din 4  tari ale Uniunii Europene si din Republica Africa de Sud in procesul de elaborare si promovare a programelor de educatie pentru dezvoltare.
Acest proiect este unul ambitios, care ofera multe oportunitati cadrelor didactice si elevilor implicati, avand in vedere ca educatia pentru dezvoltare poate reprezenta in momentul de fata un raspuns pertinent la problemele globale.”, a declarat Nina Cugler, presedinte executiv asociatia „Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21”.
Temele abordate vor fi: Drepturile Omului, Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului si Problemele Globale.
Vor participa profesori si elevi din 11 licee din Romania (10 din Bucuresti si 1 din judetul Ilfov) si 9 elevi din Bulgaria, din orasele Burgas si Plevna. Invitatii speciali vor fi profesor universtar Rumen Valchev (managerul proiectului), profesor Virginia Valova (director Open Education Centre Bulgaria) si profesor Kamelya Krusteva (evaluatorul proiectului).
Proiectul este coordonat de organizatia Open Education Centre din Bulgaria, in parteneriat cu asociatia „Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21” din Romania, Carrefoure Europeo Emilia din Italia si HIVsports din Marea Britanie. Universitatea din Fort Hare, Republica Africa de Sud, este partener asociat in proiect. Co-finantarea este acordata de Comisia Europeana, prin linia de finantare: Actori non-statali  si autoritati locale in dezvoltare. Nivelul de constientizare si educatie pentru dezvoltare in Europa.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati asociatia „Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21” la telefon / fax 021 311 40 76 sau la adresele de e-mail office@agenda21.org.rosau agenda21_ro@yahoo.com, persoana de contact Nina Cugler.
Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: