Skip to content

Centrul Public al Fundatiei Soros – Invitatie la film: Pray the Devil Back to Hell/maine, ora 20.00, Intrarea este libera

June 25, 2012

Pray the Devil Back to Hell este o poveste impresionanta a femeilor din Liberia, care au luat atitudine si au pus presiune pe dictatorul Charles Taylor si pe liderii rebelilor chiar in mijlocul razboiului civil. Actiunea lor a fost un success reusind sa aduca pacea in Liberia in anul 2003.

Dupa film vor avea loc discutii despre rolul femeiei in situatiile de conflict armat si experientele individuale din perspectiva de gen. Conflictele si razboaile afecteaza femeile diferit fata de barbati, deoarece responsabilitatile si suferintele sunt impartite in functie de sexul bilogic al fiecarui individ si in functie de modelul de masculinitate promovat. Cu toate acestea, post-conflict in majoritatea cazurilor sunt reprezentate doar amintirile masculine; avem doar eroi si nicio eroina. De ce se intampla acest lucru? Ce contributie au femeile intr-un razboi? De cine ne amintim post-conflict?

Vino la Centrul Public al Fundatiei Soros sa discutam despre aceste realitati si sa raspundem impreuna provocarilor lansate de acest episod.

Deoarece sala poate gazdui un numar limitat de persoane, avand doar 35 de locuri, va rugam sa trimiteti un mail la adresa adrianabrudan@soros.ro pentru a va asigura un loc in sala.

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: