Skip to content

Alatura-te Caravanei Glocal Tour!caravana educaţiei pentru dezvoltare este în Tîrgu-Mureș între 7 iunie și 14 iulie, în Complexul Weekend!

June 19, 2012

Glocal Tour este un proiect internaţional care va fi implementat pe o durată de 3 ani, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Actori Non-Statali şi Autorităţi Locale în Dezvoltare şi este realizat de Institutul Român pentru Pace (PATRIR), SWM Tineri pentru Planetă – Polonia, Verein Niedersächsischer Bilungsinitiativen e.V. (VNB) – Germania şi Volontariato Internazionale per lo Sviluppo (VIS) – Italia.

Obiectivul central al proiectului este acela de a consolida utilizarea « educaţiei de la egal la egal » ca instrument de creştere a nivelului de conştientizare a elevilor europeni şi de a crea o abordare comună a Educaţiei pentru Dezvoltare în rândul profesorilor. Aceasta va fi realizată prin transpunerea ideilor locale la nivel global, incurajându-se astfel interacţiunea între tinerii vizaţi şi educatori.

Tematicile de dezvoltare abordate vizează diferite aspecte reflectate de Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, cum ar fi: sărăcia, accesibilitatea la învăţământul primar, sănătatea mamei şi a copilului, combaterea bolilor, egalitatea de gen şi dezvoltarea durabilă. Prin urmare, agenda ODM (Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului) este privită ca o provocare comună, în special în contextul tinerilor şi al influenţei problematicilor globale în viaţa si dezvoltarea lor.
http://www.glocaltour.org/despre-proiect.html


Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: