Skip to content

Vino la Caravana GlocalTour! Primul oras vizitat este Cluj-Napoca

May 7, 2012

GlocalTour este un proiect co-finanțat de Comisia Europeană, organizatorul principal al expoziției fiind Institutul Român pentru Pace (PATRIR) în colaborare cu 3 parteneri internaționali din Polonia, Germania și Italia.

Lumea noastră în orașul tău!

În perioada 7 mai – 7 iunie, Caravana GlocalTour vine în Cluj-Napoca!

Caravana GlocalTour transpune ideile locale la nivel global, într-o manieră inovativă și interactivă: o expozitie multimedia aflată într-un camion ce va face un turneu prin România timp de 7 luni (Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureș, Sibiu, Constanța, București și Oradea). Cluj-Napoca este primul oraș în care se oprește caravana GlocalTour!

Camionul Glocal este neconvențional – împărţit în 4 săli mici şi 1 spaţiu central deschis, conține terminale electronice, echipamente multimedia, obiecte de expoziție din țările din Sudul Global, idei ale elevilor şi profesorilor transpuse în reviste, jocuri, un e-book cu lecţii globale, afișe, filme. Datorită instrumentelor audiovizuale moderne – touch screens, track-uri audio, hărți interactive și jocuri – fiecare vizitator va avea oportunitatea de a afla poveștile extraordinare ale unor oameni din Africa, America de Sud, dar și exemple de succese locale. Expoziţia este ghidată virtual de tineri din ţările în curs de dezvoltare, care vor explica impactul personal al problemelor globale.

Arii tematice: Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (reducerea sărăciei, accesul universal la educaţie, promovarea egalităţii de gen, reducerea mortalităţii la copii şi îmbunătăţirea sănătăţii materne, combaterea HIV/SIDA şi a altor boli, asigurarea sustenabilităţii mediului, crearea unui parteneriat global pentru dezvoltare), interdependenţele local-global, Drepturile Omului, Comerț Echitabil, Relațiile Nord-Sud, Globalizare, Educația pentru Pace, Democrație și Guvernabilitate, Migrație, Educație Multiculturală, Asistență Oficială pentru Dezvoltare.

Atât grupurile organizate, cât și vizitatorii individuali sunt bineveniți, iar intrarea este liberă.

Caravana este deschisă în intervalul orar 10-18, de luni până sâmbătă.

Vizita durează aproximativ 1 oră și permite accesul a 25 de persoane în același timp.

Grupurile organizate care doresc să viziteze expoziția GlocalTour vor trebui să completeze în prealabil un formular de înscriere care se găsește pe siteul nostru www.glocaltour.org .

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: