Skip to content

Caravana GlocalTour vine in Romania si cauta voluntari!

March 14, 2012

Ce este GlocalTour?
GlocalTour este un proiect international ce are ca scop transformarea societăţii în mod pozitiv prin folosirea “educaţiei de la egal la egal” (peer to peer) ca instrument de reponsabilizare socială şi creştere a nivelului de conştientizare a importanţei Educaţiei Globale pentru Dezvoltare.

Este finantat de Comisia Europeana si implementat de PATRIR (Peace Action Training and Research Institute of  Romania), SWM Youth for the World) in Polonia, Verein Niedersächsischer Bilungsinitiativen e.V.(VNB) in Germania, si Volontariato Internazionale per lo Sviluppo (VIS) in Italia.

Într-o lume globalizată, în continuă schimbare, educaţia ar trebui să-i ajute pe oameni să înţeleagă complexitatea lumii şi să realizeze conexiuni globale între aspecte ca sărăcia sau schimbările climatice şi propriile lor vieţi. Ar trebui să-i pregătească pentru a trăi şi lucra într-o societate şi o economie globale, dar şi să-i stimuleze să se implice activ, pentru a face lumea un loc mai bun.

Caravana GlocalTour este o caravana mobila ce contine o expozitie multimedia dispusa in 4 săli şi 1 spaţiu central deschis. Aceasta va fi deschisa tuturor spre vizitare! Ideile elevilor si ale profesorilor sunt expuse folosind new media (filme-ghid, ecrane LCD cu info în stil wiki, etc.), dar si reviste, jocuri, e-book cu lecţii globale, precum şi informaţii despre problemele de dezvoltare globală, corelate cu cele locale. Expozitia este ghidată virtual de către tineri din ţările în curs de dezvoltare, care vor explica impactul problemelor globale asupra vietii lor.

Cum pot sa ma implic?

Caravana Glocal va traversa Romania timp de 7 luni si va trece prin varii orase. Se cauta voluntari care sacontribuie la organizarea de  evenimente in orasul lor, astfel incat un numar cat mai mare de persoane sa beneficieze de informatiile din Caravana Glocal. Prin urmare, daca te pasioneaza subiecte precum Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, Fair-trade, Drepturile Omului, Sanatate, Educatie, daca esti plin/a de initiativa si entuziasm, te asteptam cu drag sa  te alaturi!

Ce va trebui sa fac?
– daca iti place sa lucrezi in echipa, sa-ti iei prietenii in proiectul GlocalTour 🙂
– sa te gandesti la o pozitie strategica pentru amplasarea Caravanei GlocalTour

– sa tii legatura cu autoritatile publice, inspectoratele scolare judetene, scolile din orasul tau si cu echipa GlocalTour

– sa organizezi sau sa ajuti la organizarea de evenimente Glocal in orasul tau
– sa te bucuri de fiecare moment!Orasele pentru care cautam voluntari sunt Cluj-Napoca (7 mai-7 iunie), Tirgu Mures (8 iunie-14 iulie), Sibiu (15 iulie-14 august), Constanta (15 august-14 septembrie), Bucuresti (15 septembrie-24 octombrie) si Oradea (25 octombrie – 30 noiembrie).
Daca ai citit pana aici tinandu-ti respiratia, esti omul nostru! Nu ezita sa scrii pe adresa paula.tonea@patrir.ro si sa spui de ce vrei sa  te alaturi echipei. De asemenea, informatii complete gasesti pe site-ul www.glocaltour.org

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: