Skip to content

Voi stiti de unde vin jucariile?

December 13, 2011

În ajunul Crăciunului jucăriile devin un element important al vieții noastre. În timp ce jucăriile aduc multă bucurie copiilor iar companiile producătoare se bucură de profituri uriașe, să nu uităm de lucrătorii din fabricile producătoare de jucări din China. 70% din producția mondială de jucării este asigurată de lucrătorii chinezi, lucrători care continuă să lucreze în condiții de muncă inumane în zonele de coastă, la mare distanță de familiile lor aflate în provinciile din zona continentală.
Câţi dintre noi cunoaștem realitatea din spatele acestei industrii? Şi câţi şi-au pus întrebarea “Care este povestea acestor jucării înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor?” “Unde şi cine le-a conceput şi în ce condiţii au fost ele realizate?”

Organizatia AUR deruleaza campania “Stop Toying around- de unde ne vin jucariile” prin care isi propune să contribuie la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (MDG), şi anume eradicarea sărăciei, egalitatea de gen şi crearea unui parteneriat global în vederea promovării muncii decente.

Mesajul campaniei este unul de solidaritate cu lucrătorii din firmele producătoare de jucării în vederea promovării unor condiţii de muncă decente pe întreg lanţul de producţie din industria de jucării, o atenţie deosebită acordându-se drepturilor omului, comerţului echitabil şi impactului globalizării.

Stop Toying Around

 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: