Skip to content

1 decembrie – Ziua internationala de lupta impotriva SIDA

November 28, 2011

1 decembrie nu semnifica doar Ziua nationala a romanilor. Pentru persoanele din intreaga lume infectate cu HIV , 1 decembrie are o semnificatie aparte. Este un moment de solidaritate fata de acestea si un prilej de a atrage atentia asupra masurilor ce trebuie luate pentru stoparea imbolnavirilor.

Mai mult de 34 milioane de persoane in lume sunt infectate cu HIV iar zona cea mai afectata ramane Africa sub-Sahariana (conform datelor Natiunilor Unite).

Eliminarea imbolnavirilor cu virusul HIV face parte din cele 8 Obiective de Dezvoltare ale Mileniului, dar aceasta tinta poate fi atinsa daca fiecare dintre noi se implica.

Fundatia Alaturi de Voi Romania va marca si anul acesta Ziua internationala pentru lupta anti-SIDA. Aceasta a redactat o petitie pentru a atrage atentia autoritatilor fata de situatia in care se afla persoanele infectate de HIV in Romania.

“Ne-am obisnuit deja sa spunem ca nu sunt bani, ca si cum aceasta constatare ne-ar indreptati sa asistam la ceea ce se intampla, fara a avea o reactie si de a accepta un destin…alocat prin buget.

Noi va cerem sa va alaturati acestui strigat de ajutor pentru ca, responsabilitatea ne obliga sa avem aceasta reactie; sute, mii de tineri ar putea fi condamnati daca am tacea”.

http://www.alaturidevoi.ro 

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: