Skip to content

Voluntariat international – si tu poti sa participi/ Asociatia Adesco din Cluj va invita la informare

October 10, 2011

Voluntariat international – si tu poti sa participi este un proiect prin care se doreste promovarea in randul tinerilor a oportunitatii de a participa la proiecte internationale de voluntariat, pe termen scurt sau lung – tabere internationale si Serviciul European de Voluntariat SEV-EVS.
Voluntariatul international reprezinta o ocazie la indemana fiecarui tanar de a adauga o componenta necesara formarii sale – deschiderea spre lume si pregatirea pentru a deveni omul global de care societatea actuala are nevoie. Pe aceasta cale, tinerii se implica, invata sa fie toleranți, iar culturile cu care vin in contact ii fac constienți ca diferentele dintre oameni sunt calitati naturale si binevenite. Experienta si cunoasterea interculturala le dezvolta flexibilitatea in gandire si capacitatea de a gasi solutii la probleme cu care viata personala si profesionala ii va confrunta in viitor.
Astfel, printr-o campanie de informare, tinerii au sansa de a cunoaste cererea de voluntari in proiectele pe care comunitatile din diferite tari le creeaza pentru ei si de a lua decizii informate cu privire la experienta pe care si-o doresc si in urma carora au de castigat atat ei, pe plan personal si profesional, cat si comunitatea gazda, respectiv comunitatea din care provin, iar activitatile pe care aleg sa le desfasoare ii vor ajuta pe viitor sa se orienteze profesional mai facil si sa isi gaseasca un loc de munca potrivit asteptarilor lor.
Pe parcursul lunii octombrie vor fi organizate, la Bastionul Croitorilor, 4 sesiuni de informare deschise tuturor celor interesati, in cadrul carora vor fi prezentate aceste oportunitati si in care cei prezenti vor avea posibilitatea de a asculta marturiile unor voluntari care au luat parte in astfel de proiecte. Sesiunile de informare vor fi organizate in 8 (ora 11.00), 15, 22 și 29 octombrie, vor avea o durata de 1,5- 2 ore si participantii vor primi un certificat de participare.
Din motive organizatorice, numarul de participanti este limitat, motiv pentru care este necesara inscrierea.

http://www.cluj.info/adrese/asociatii-si-fundatii/socio-culturale/adesco/13/114/5996/

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: