Skip to content

Tinerii lupta impotriva coruptiei: Invitatie la conferinta

September 27, 2011

Trei cuvinte cheie pentru aceastå såptåmânå: tineri, coruptie, trafic

În fiecare an, în perioada 26 – 30 septembrie, are loc săptămâna prevenirii criminalităţii.

Cu acest prilej, în 2011, Asociaţia Pro Democraţia (APD), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti vă invită să participaţi la o serie de sesiuni de instruire dedicate tinerilor pe subiecte privind combaterea corupţiei, cu aplicare directă pe problemele din trafic.*
În intervalul orar 12.00 – 14.00, reprezentanţii DGA vor susţine ateliere de instruire, iar între orele 14.00 – 15.00 tinerii, alături de reprezentanţi de la Brigada Rutieră, se vor implica în mod direct în acţiuni de stradă prin intermediul cărora vor informa şoferii despre corupţia din trafic, după cum
urmează: 27 septembrie, Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” – echipele din Sectoarele 1 şi 2; 28 septembrie, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” – echipele din Sectoarele 3 şi 4 şi 29 septembrie, Colegiul Naţional „Grigore Moisil” – echipele din Sectoarele 5 şi 6.
Despre proiectul Tinerii împotriva corupţiei:
Proiectul are drept scop promovarea transparenţei, integrităţii, responsabilităţii şi bunei guvernări.

Cele trei obiective principale sunt: informarea privind efectele negative ale corupţiei, încurajarea unei atitudini de intoleranţă faţă de comportamente corupte şi stimularea celor afectaţi în semnalarea cazurilor de corupţie către organele competente. Toate aceste dimensiuni se adresează în primul rând tinerilor şi au un caracter proactiv. Beneficiarii direcţi în acest proiect sunt
elevii din 70 de licee din Bucureşti, profesorii lor şi directorii şcolilor, iar beneficiari indirecţi sunt familiile elevilor şi peste 140 de unităţi de învăţământ din Bucureşti.
În perioada martie – iunie 2011 s-a derulat prima etapă a proiectului în cadrul căreia ofiţerii de prevenire din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti au organizat sesiuni de informare anticorupţie în 31 de licee bucureştene, la care au participat aproximativ 1.600 de elevi şi profesori.

Cea de-a doua etapă a proiectului, care cuprinde organizarea atelierelor de formare anticorupţie, va fi continuată cu un concurs de dezbateri şi se va finaliza în luna decembrie cu acordarea de premii echipelor câştigătoare.

Premiile I, II, şi III vor consta în oferirea unor vizite de studiu la Parlamentul European din Bruxelles.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe Iuliana Iliescu – Coordonator proiecte, Asociaţia Pro Democraţia, la numărul de telefon: 0751.194.718 sau pe e-mail: iuliana.iliescu@apd.ro.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: