Skip to content

Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare prin concursul ASSOCLIC 2-2011/Reciclezi și, in același timp, ii ajuți pe cei din jurul tau

September 20, 2011

Ateliere Fara Frontiere lanseaza apelul la proiecte ASSOCLIC, etapa a 2-a pe anul 2011. Prin aceasta etapa, Ateliere Fara Frontiere doneaza 500 de calculatoare catre structuri care dezvolta proiecte de educatie, formare si/sau integrare a beneficiarilor lor.

Etapa a doua are ca termen limita de depunere a dosarelor de candidatura data de 15 octombrie 2011, comisia de jurizare a proiectelor se desfaspara pe data de 15 noiembrie fiind formata din reprezentanti ai partenerilor proiectului, in timp ce, pe 15 decembrie, are loc ceremonia de premiere a laureatiilor acestei editii.

Calculatoarele acordate pentru caștigatori vor fi utilizate pentru desfașurarea proiectelor propuse, inițiative create pentru comunitațile locale, in scopul de a crește accesul la educație și tehnologia informației pentru publicul aflat in dificultate.

“Colectam calculatoare si prin munca persoanelor in mare dificultate angajate in atelierul de insertie (adesea vazute doar ca o problema, dar care pot fi o resursa pentru societate) le reconditionam prelungind astfel durata lor de utilizare. Cea mai mare parte merg catre proiecte sociale de educatie sau formare profesionala, prin intemediul Programul de donatii Assoclic.
Persoanele excluse si marginalizate, care au motivatia de a se reintegra au astfel posibilitatea de a-si regasi demnitatea si de a se reconstrui. Atelierul de insertiune socio-profesionala conciliaza ratiunile economice si nevoile sociale pentru o societate mai justa, lupta importiva risipei si o dezvoltare durabila” Raluca Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fara Frontiere.

In editiile precendente, ASSOCLIC a inregistrat 459 de proiecte inscrise, 4.202 calculatoare solicitate. Din aceste totaluri, 268 de organizatii au fost laureate astfel incat, 26.500 de beneficiari s-au bucurat de 1645 de pack-uri informatice complete prin proiectele castogatoare ale programului ASSOCLIC.

Regulamentul de participare si dosarul de candidatura sunt disponibile pe website-ul http://www.atelierefarafrontiere.ro  iar pentru a fi la curent cu ultimele noutati urmariti pagina de facebook http://www.facebook.com/atelierefarafrontiere
sau contul de twitter http://twitter.com/AFF_Romania.

Persoana de contact: Daniel Matei, daniel.matei@atelierefarafrontiere.ro, tel: 0728.453.297

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: