Skip to content

UNICEF: 4 milioane de copii din Haiti suferă, la un an de la cutremur, din cauza lipsurilor majore

January 14, 2011

Patru milioane de copii din Haiti continuă să sufere din cauza accesului dificil la apă potabilă, salubritate, asistenţă medicală şi educaţie, iar 380.000 dintre ei locuiesc încă în tabere supraaglomerate, anunţă UNICEF, miercuri, la un an de la cutremurul devastator.
UNICEF arată în raportul “Copiii din Haiti: după un an – calea lungă de la ajutorare la redresare” că, deşi eforturile de ajutorare şi de redresare ale haitienilor şi ale comunităţii internaţionale au fost ieşite din comun, procesul de redresare se află abia la început.
“Copiii au avut de suferit în mod special şi continuă să sufere enorm din cauza crizelor care s-au succedat în 2010 şi încă nu se bucură pe deplin de dreptul lor la supravieţuire, sănătate, educaţie şi protecţie. Haiti are o serie de probleme majore de ordin instituţional şi sistemic, existente dinaintea cutremurului, pentru rezolvarea cărora nu este suficient un simplu răspuns de urgenţă. Astfel, se pune şi mai mult accent pe faptul că organizaţii precum UNICEF trebuie să dezvolte şi să consolideze intervenţii structurale care vor pregăti cum se cuvine ţara şi locuitorii săi pentru viitor”, a declarat Francoise Gruloos – Ackermans, reprezentantul UNICEF în Haiti, citată în comunicatul transmis miercuri.
http://www.mediafax.ro/externe/unicef-4-milioane-de-copii-din-haiti-sufera-la-un-an-de-la-cutremur-din-cauza-lipsurilor-majore-7883261

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: