Skip to content

Consiliului Tinerilor din Sectorul 1 Bucuresti

November 19, 2009

În Sectorul 1 va fi ales un Consiliu Local al Tinerilor care să reprezinte, la nivelul comunităţii, tinerii din Sectorul 1 Bucureşti.

Vor participa la vot toţi elevii din clasele a IX-a si a X-a pentru a-şi desemna reprezentanţii pentru un mandat de 2 ani. Alegerile sunt facute dupa modelul adulţilor – un proces electoral democratic, administrat chiar de tineri.

Odată ales, Consiliul Local al Tinerilor va organiza proiecte, cu prioritate în beneficiul tinerilor din Sectorul 1 Bucureşti. Consiliul Local al Tinerilor este autonom şi nu este afiliat politic.

Alegerea Consiliului Local al Tinerilor din Sectorul 1 Bucureşti este un proiect de educaţie civică realizat de CENTRAS, în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publica – CeRe, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Inspectoratului Şcolar Sector 1 Bucureşti.

Metodologia alegerilor se bazează pe modelul PAL-TIN promovat de Asociaţia MASTER Forum. Proiectul este finanţat de CEE Trust – Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Eşti licean, student sau tocmai ai terminat facultatea şi vrei să te implici într-un proiect cu şi pentru tineri? Fii voluntar pentru alegerea Consiliului Tinerilor din Sectorul 1 Bucureşti!

Ce are de facut un voluntar?

Fiecare voluntar (sau echipa de voluntari) are în responsabilitate câte un liceu din Sectorul 1, unde:

  • Va explica ce înseamna un consiliu local al tinerilor şi cum se organizează alegerile în clasele de a IX-a şi a X-a
  • Va pregăti şi asista birourile electorale (formate din elevi) pentru organizarea alegerilor (distribuirea cărţilor de alegator, crearea listelor electorale, organizarea zilei votului etc.)
  • Va organiza, împreuna cu birourile electorale, un cadru de campanie electorală pentru candidaţi

Dacă te-ai hotărât să te alături echipei noastre, ne poţi contacta până la data de 25 noiembrie 2009 la adresa de mail: cezara@centras.ro , persoană de contact: Cezara Hurduc.

Mai multe: aici

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: