Skip to content

Stand Up and Take Action made in Cluj!

October 14, 2009

Alăturându-se Campaniei Mileniului a Naţiunilor Unite , „Stand Up, Take Action, End Poverty Now”, Institutul pentru Acţiune, Instruire şi Cercetare în Domeniul Păcii”(PATRIR), din Cluj Napoca, intenţionează să ajute la întărirea legăturilor dintre cetăţeni, societatea civilă şi liderii Guvernului cu scopul de a  continua tradiţia de creştere a conştientizării  implicării active în acţiuni ce privesc problemele globale legate de sărăcia  extremă.

Prin această campanie, PATRIR împreună cu partenerii săi, urmăreşte nu numai creşterea nivelului de conştientizare a comunităţii locale, dar şi crearea posibilităţii ca profesorii să poată oferi elevilor clase alternative care să-i ajute să înţeleagă întreaga dimensiune a influenţelor globale asupra nivelului sărăciei, utilizând metode şi materiale adaptate şi implicându-se în acţiuni concrete de activism. Acţiunile din această perioadă se vor axa în mod special pe Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului şi pe angajamentele României din momentul aderării la UE de a contribui la eradicarea sărăciei şi la statisticile globale ale stării actuale a populaţiei sărace şi impactul pe care îl au ajutorul umanitar şi dezvoltarea asupra micşorării nivelului sărăciei.

Activităţi propuse:

  • Ateliere în şcoli care vor avea ca scop prezentarea şi punerea în practică a unui număr de metode educaţionale  cu privire la o mai bună înţelegere a dificultăţilor ridicate de sărăcia extremă în regiunile subdezvoltate şi cele în curs de dezvoltare din întreaga lume.
  • Marş de solidaritate ce va avea loc pe străzile centrale ale oraşului, în data de 17 octombrie, având ca grup ţintă tinerii, care vor primi informaţii asupra ODM-urilor şi angajamentelor pe care guvernanţii le-au declarat împreună cu alţi lideri mondiali asupra reducerii sărăciei extreme. Marşul va începe la ora 11:30, în faţa Cinematografului Victoria, va urma traseul Bulevardul Eroilor, Strada Napoca şi se va opri în Piaţa Păcii, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.
  • Momentul Stand Up va avea loc în Piaţa Păcii, pe data de 17 octombrie la ora 12.oo pm, unde sunt aşteptaţi participanţi care vor dori să se alăture mişcării globale şi să se angajeze în susţinerea eradicării sărăciei de pretutindeni.
  • Conferinţa live va avea rolul de a pune în legătură copii aflaţi în cămine rezidenţiale pentru refugiaţi din Burma cu tinerii din România. Acest eveniment are rolul nu numai de a marca o legătură directă între tinerii aparţinând unor contexte culturale, economice şi politice diferite dar şi de a face cunoscut angajamentul cafenelelor partenere din Cluj Napoca în susţinerea  acestei cauze prin donarea profiturilor lor realizate pe durată întregii săptămâni anterioare evenimentului propriu-zis. Prin intermediul acestei acţiuni, tinerii din România vor avea posibilitatea extraordinară de a conştientiza ceea ce înseamnă responsabilitatea şi satisfacţia de a strânge fonduri destinate ţărilor partenere din Sud. Seara se va încheia cu un film tematic, menit  să  atragă publicul într-o dezbatere. Conferinţa şi filmul vor fi găzduite la sediul PATRIR.

Sperăm că vă veţi alătura nouă în cadrul acestor evenimente şi la promovarea implicării active a tinerilor clujeni!

Text furnizat de catre PATRIR!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: